21 november 2014

Duurzaamheidslening voor huiseigenaren

Persbericht gemeente Oldebroek;

Het is binnenkort voor huiseigenaren in Oldebroek mogelijk om, naast een subsidie voor woningisolatie, een beroep te doen op de zogenaamde duurzaamheidslening. Met deze lening kunnen particulieren energiebesparende maatregelen voor hun huis financieren. Het investeren in een energiezuinige woning is goed voor het milieu, levert meer wooncomfort op en een lagere energierekening. Bovendien beïnvloedt een energiezuinig huis vaak de waarde van een huis op een positieve manier.

 

De duurzaamheidslening is bedoeld voor particuliere huiseigenaren die tegen een lage rente geld willen lenen om duurzaam te kunnen investeren in hun huis. Maatregelen die in aanmerking komen voor een duurzaamheidslening zijn bijvoorbeeld dak-, vloer-, en raamisolatie, warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler. De gedachte achter de lening is dat met de besparing op de energierekening de lening  afgelost kan worden. Hiermee vallen de lasten voor de duurzaamheidslening voor huiseigenaren vaak geheel of voor een groot deel weg.

 

Aanvragen duurzaamheidslening

Huiseigenaren vragen de duurzaamheidslening aan bij de gemeente. Aanvragers kunnen minimaal  € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen. De gemeente doet een eerste toets of de aanvrager in aanmerking komt voor een lening en of het investeringsplan aan de voorwaarden voldoet. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) verstrekt en beheert de duurzaamheidslening. De lening wordt toegekend onder voorbehoud van een positief advies van het SVn. Wethouder Westerbroek: “De gemeente Oldebroek wil een energiezuinige en groene gemeente zijn. Met de duurzaamheidslening voor huiseigenaren dragen we een steentje bij aan het energiezuinig maken van onze gemeente.”

 

De gemeente maakt via www.oldebroek.nl  en de Huis-aan-huiskrant bekend wanneer de duurzaamheidslening beschikbaar is.