16 juli 2024

Een terugblik op de raad

In de laatste raadsvergadering voor het politieke reces (11 juli) heeft SGP Oldebroek een agenderingsverzoek gedaan voor de informerende nota ‘update verzoek COA 1 juli 2024’.

De inhoud van deze nota heeft ons onaangenaam verrast en de SGP is op zijn zachts gezegd niet blij met de werkwijze van de COA. Het is voor ons onaanvaardbaar dat onze inwoners die al lange tijd in onzekerheid hebben gezeten nu nog jaren moeten wachten om te weten of deze locatie aan de Bovendwarsweg wel of niet geschikt is.  

Om die reden hebben we samen met andere partijen een motie ingediend om de COA met klem op te roepen om in het najaar van 2024 uitsluitsel te geven over de haalbaarheid en een conclusie te trekken of dit proces nog zinvol is. De motie die met grote meerderheid is aangenomen kunt u hier vinden en is mede ingediend door het CDA, Duurzaam Oldebroek, ABO en de ChristenUnie. We hopen dat deze motie een duidelijk signaal afgeeft aan COA en dat er op korte termijn een einde komt aan de onzekerheid van onze inwoners. 

Tijdens deze raadsvergadering is Dick Post geïnstalleerd als raadslid en mocht hij zijn maidenspeech houden. We wensen hem veel wijsheid toe en hopen op een goede samenwerking.

De huisartsen en praktijkhouders in Oldebroek hebben tijdens de vergadering aandacht gevraagd voor de zorgen die er zijn rondom de continuïteit van de huisartsenzorg in Oldebroek.

Een motie vreemd aan de orde van de dag over het aanpassen van de legeskosten voor evenementen kon in de raad niet op een meerderheid rekenen. De SGP wil ook eerst de volledige evaluatie van het evenementenbeleid afwachten.

De jaarrekening 2023/het jaarverslag 2023 en de perspectievennota 2025 zijn ook tijdens deze vergadering behandeld. We hopen daar op een later tijdstip samen met de aangenomen motie iets uitgebreider op terug te komen.

Met een vriendelijke vakantiegroet,

Fractie SGP Oldebroek

 

Een terugblik op de raad