16 oktober 2023

Werkbezoek bij Heicom

Als SGP Oldebroek zijn we j.l. 10 oktober op werkbezoek geweest bij Heicom. Heicom is een bedrijf gevestigd in ’t Loo-Oldebroek, die zich heeft gespecialiseerd in het verbeteren van de kwaliteit van de bodem. Het is de missie van Heicom om steden, parken en sportvelden écht groen te houden.

We kregen een heldere presentatie, door Hans van der Weerd, waarin met passie werd verteld over de missie en visie van Heicom om te zoeken naar duurzame en innovatieve mogelijkheden om onze leefomgeving groen te houden.

Heicom is opgericht in 1986 en is een afkorting van heidecompost. Heicom specialiseerde zich vanaf het begin in kwalitatieve opwaardering van de bodem met natuurlijke producten en breidde zijn assortiment uit met diverse bodemverbeteraars en grondsoorten (substraten). Naast het uitleveren van substraten kregen advies op maat en advies bij verwerking steeds meer aandacht. Heicom investeerde in de kwaliteit van de productielocatie en heeft, door de grote vraag van substraten vanuit West-Nederland, in 2021 een productielocatie geopend in 's-Graveland (regio Hilversum).

Na de presentatie kregen we een rondleiding over het terrein van het bedrijf. Hier hebben we het zeer gevarieerde aanbod van producten kunnen zien. De SGP kijkt terug op een mooi en leerzaam werkbezoek. Heicom is een belangrijke landelijke speler op het gebied van bodemverbetering. We wensen Heicom en zijn medewerkers veel succes met hun verdere bedrijfsvoering.

Als SGP vinden we het belangrijk om in contact te zijn met onze inwoners en ondernemers. Wilt u ook graag met ons ons in gesprek of mogen wij komen kennismaken met uw bedrijf, vereniging of stichting? Dan komen wij graag met u in contact. U kunt ons bereiken via fractie@sgpoldebroek.nl