7 februari 2017

Vliegangst

 

Als een voldongen feit moeten de inwoners van de gemeente Oldebroek het tot zich nemen: De Alderstafel heeft bepaald wat de aanvlieg route gaat worden voor het vliegverkeer van en naar Lelystad Airport. De vraag of we hieraan wat zouden hebben kunnen doen, doet er niet meer toe. Besluit ligt vast. Enige wat nog beïnvloed kan worden, is de vlieghoogte.


Als het om de vlieghoogtes gaat, vindt de SGP fractie het van wijsheid getuigen, als zou worden besloten, om de vakantie hoppers van en naar Spanje, Turkije en meer zuidelijke vakantieoorden zo hoog mogelijk te laten passeren. Daarmee ondervinden de burgers van onze mooie gemeente de minste last van deze ingrijpende beslissing.


Na het bestuderen van de route en de in eerste instantie voorgenomen vlieghoogtes, voel ik me gelukkig, dat we iets hebben als een ASK, wat een vrije doorgang voor het vliegverkeer zuidelijker in de weg lijkt te hebben gestaan. Ons oostelijker en noordelijker gebied van de gemeente krijgt echter de vliegbewegingen wel allemaal over zicht heen… Tot 45.000 op jaarbasis in de verdere toekomst! Zelfs als liefhebber van luchtvaart heb ik daar wel mijn bedenkingen bij.

Namens de fractie SGP-Oldebroek,

Henk Korenberg