11 februari 2022

Werkbezoek SGP Oldebroek bij Slagerij Van de Weg

Als SGP Oldebroek hebben we afgelopen donderdag 10 februari een werkbezoek gebracht bij Slagerij van de Weg in Oosterwolde. Sinds 1928 is slagerij Van de Weg een familiebedrijf en een begrip in de regio. De slagerij beschikt over een eigen slachterij, worstenmakerij en rokerij, hier worden op ambachtelijke wijze diverse heerlijke producten bereid.

Als SGP vinden wij het belangrijk om zorgvuldig te luisteren naar wat er leeft bij onze ondernemers. Het is belangrijk om constant met elkaar in gesprek te zijn, dit is nodig om met elkaar in verbinding te blijven. De SGP wil aandacht voor streekeconomie en hiervan is Slagerij Van de Weg een mooi voorbeeld. Wij hebben de passie mogen beleven die deze ondernemers hebben voor het mooie ambacht wat ze uitvoeren, maar ook de gedrevenheid gezien zoals die bij echte ondernemers hoort. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid van de slagerij met winkel in Oosterwolde naar vijf vestigingen in de regio.

We hebben als SGP mooie gesprekken gehad over onder andere hun ambitie, veranderende marktomstandigheden en bedrijfsopvolging. Hier hoorden we dat mensen steeds meer kiezen voor meer klantbeleving bij het product wat ze kopen. De consument wil weten wat hij koopt, hoe het geproduceerd wordt etc. De klant is bereid om meer te betalen voor kwaliteit. Ook de maatschappelijke ontwikkelingen van bijvoorbeeld consuminderen zijn aan bod geweest. Het was mooi om te horen dat Slagerij Van de Weg dit niet als bedreiging ziet maar juist als kans om hun unieke producten te kunnen verkopen. Het speerpunt van de SGP, het zorgvuldig rentmeesterschap, komt hierbij ook naar voren. Dat houd onder andere in dat we zorgvuldig moeten omgaan met de aarde en zijn schepping, waar ook zeker het consumeren van dieren onder valt.

Als SGP kijken we terug op een zinvol en leerzaam werkbezoek. Wij kregen mee om als gemeente betrokken te zijn bij onze samenleving. Wees benaderbaar, open, eerlijk en luister naar gevoelens van ondernemers en inwoners. We moeten trots zijn op en waardering hebben voor lokale ondernemers die een belangrijke functie vervullen in onze streekeconomie, maar net zo belangrijk is de maatschappelijke functie die ze vervullen. Wij wensen Slagerij Van de Weg veel succes met het ondernemen in hun mooi ambacht!