2 september 2015

Woningbouw De Krone

persbericht gemeente Oldebroek;

Op 1 september 2015 verrichtte wethouder Harm Westerbroek de officiële handeling die de bouw van de woningen in het plangebied van De Krone (Stationsweg Wezep) inluidt. Met het leggen van een funderingsbalk wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van 26 woningen. De woningbouw vindt plaats op het terrein van voormalige meubelfabriek Spakman en muziekhuis Souman, het achterliggende veld en het voormalige volkstuinencomplex De Krone.

De laatste funderingsbalk van de 26 woningen is door de wethouder gelegd in de woning Korenakker 1. Wethouder Westerbroek: “Ik ben blij dat de bouw van deze woningen nu daadwerkelijk van start gaat en ben verheugd dat er al zoveel woningen zijn verkocht. Ik wens de nieuwe huiseigenaren veel woonplezier.”

De 26 woningen worden in één keer gebouwd. Aannemer Geveke verwacht tot eind februari 2016 nodig te hebben om de woningen op te leveren. Het bouwverkeer gaat via de Stationsweg het gebied in (tussen de nummers 61 en 63). Bij de afbouw van de woningen kan het voorkomen dat werkverkeer via de bestaande wijk gaat rijden. In de directe omgeving van dit bouwplan, aan de Stationsweg, zijn appartementen gepland; de bouwplannen daarvoor zijn nog in voorbereiding.